• Νοέμβριος 2007
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ (για ασφαλισμένους εργαζόμενους φοιτητές)

Η πρώτη μας δημοσίευση δεν θα μπορούσε παρά να αφορά σε φοιτητές (μιας και εγώ ο ίδιος τυγχάνω φοιτητής). Η φοιτητική άδεια λοιπόν είναι ένα απ’ τα δικαιώματα πού έχουν οι εργαζόμενοι φοιτητές αλλά προσοχή, θα πρέπει να είσαι ασφαλισμένος για να είσαι δικαιούχος! Το ανάφερω αυτό αν και αυτονόητο γιατί δυστυχώς πολλοί είναι οι φοιτητές που εργάζονται από ανάγκη και με δέλεαρ το πιό υψηλό μεροκάματο (καμιά φορά, όχι πάντα), χωρίς να είναι ασφαλισμένοι. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, που οφείλεται κυρίως στους εργοδότες και στην αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να θεραπέυσει καταστάσεις αυτού του είδους, είναι οι εργαζόμενοι φοιτητές να αποψιλώνονται των δικαιωμάτων τους. Τελοσπάντων για να μην μακρυγορούμε προχωρούμε στην ουσία.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την φοιτητική άδεια είναι:

α) Βεβαίωση απο τον εργοδότη οτι σου έχει δώσει φοιτητική άδεια ανευ αποδοχών στην οποία πρέπει να αναφέρεται και η χρονική διάρκεια της άδειας, όπως επίσης και το οτι συνεχίζεις να εργάζεσαι στην εν λόγω επιχείρηση.

β) βεβαίωση των τελευταίων σου ενσήμων από το ΙΚΑ της περιοχής σου

γ) οι βεβαιώσεις απ’ την σχολή σου για τα μαθήματα που έδωσες

Τέλος όλα αυτά τα καταθέτεις στον ΟΑΕΔ που ανήκει η επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι. Πρέπει να έχεις υπόψην σου οτι για τον ΟΑΕΔ ημερομηνία έναρξης της άδειας σου θεωρείται η ημερομηνία που έδωσες το πρώτο μάθημα και λήξης η ημερομηνία του τελευταίου μαθήματος που έδωσες.

Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμα τα όσα αναφέρουμε παραπάνω….

Για περισσότερες πληροφορίες σε θέματα φοιτητικής εργασίας, επίδομα ενιοικίου, φορητου υπολογιστή για φοιτητές επισκεφθείτε το νέο μας Blog http://www.anaktisi.blogspot.com

40 Σχόλια

  1. Καλησπέρα, Μια διευκίνηση: ισχύει ότι δικαιούμαστε 2 ημέρες για κάθε εξεταζόμενο μάθημε? Η μόνο την ημέρα που δίνουμε? Ευχαριστώ!

  2. Καλησπέρα! Απ’ όσο γνωρίζω από τον εργοδότη μπορείς να πάρεις άδεια την προηγούμενη και την ημέρα που δίνεις. Ο Ο.Α.Ε.Δ όμως ξεκινάει την καταμέτρηση της άδειάς σου απ΄ την πρώτη ημέρα που έδωσες εξετάσεις και όχι από την προηγούμενη.

  3. ΠΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ;ΟΣΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;

  4. Για να το πω με απλά λόγια, θα πάρεις απ΄ τον ΟΑΕΔ το ποσό που ισοδυναμεί με το μικτό ημερομίσθιό σου. Δεν θα σου κάνουν κρατήσεις δηλαδή για ΙΚΑ. Αν υποθέσουμε λοιπόν οτι το ημερομίσθιό σου είναι 30 ευρώ μικτό αλλά λόγω των κρατησεων πέρνεις 26 καθαρά, στην περιπτωση της φοιτητικής άδειας θα πάρεις και τα 30….

  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ?
    Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ?

  6. Μπορείς να πάρεις όσες μέρες θέλεις ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ, αρκεί η τελευταία από αυτές να είναι η ημέρα της εξέτασης. Δηλαδή αν δίνεις Παρασκευή στις 15, μπορείς να πάρεις Παρακσευή (8), 11, 12, 13, 14, 15.

  7. καλησπέρα!3 ερωτήσεις:
    1)παιζει ρόλο αν ειναι χειρόγραφη η βεβαίωση του εργοδότη;γιατί μου ειπαν πως ίσως να μη τη δεχτουν..
    2)αν(που σίγουρα έτσι είναι)τα ένσιμά μου δεν εχουν βγεί ακόμη(μιλάω για την εξεταστική του ιουνίου) υπάρχει κάποιος τρόπος να επισπεύσω τη διαδικασία γιατί φεύγω στο εξωτερικό για erasmus;
    3)μπορώ να καταθέσω τα χαρτιά για 2 εξεταστικές;και οι 2 ειναι του 2008..
    Ευχαριστωω!!

  8. ρωτησα στον οαεδ στην περιοχη της εργασιας μου και μου ειπαν πως μπορω να κατανείμω την φοιτητική όπωσς εγω επιθυμώ αλλα στην επισημη σελιδα δεν αναφερεται τιποτα και ηθελα να παρω ολον τον μηνα μιας και ειναι τα τελευταια μου και στην εργασια μου μου ειπαν πως δεν εχουν ακουσει κατι τετοιο και πως αν αρνηθει ο οαεδ να μου τα πληρωσει τοτε θα μου παρουν απο την αδεια και θα παρω και ανευ υπαρχει τετοια πιθανοτητα;τις μερες που δεν δινω αλλα δεν πηγαινω στη εργασια μου πως τις διακιολογω στον οαεδ;

  9. kalhspera! adeia sunexomenh den prokeitai na mou dwsoun… isws kapoies meres skorpies an den exei douleia ktl.. H erwthsh pou thelw na kanw einai h exhs:
    grafw stis 12 tou mhna kai ekeinh th mera mou dwsane foithtikh. tha parw vevaiwsh apo th sxolh kai thn douleia gia ekeinh thn mera. omws thn epomenh vdomadaa xanagrafw kai mporei na mou xanadwsoun kamia mera epipleon. tha plhrwthw kai thn mera ths epomenhs evdomadas efoson h adeia den einai sunexomenh?

  10. Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι? διάβασα πιο πάνω ότι τα χρήματα που σου δίνουν είναι ο μικτός μισθός σου. Εμένα μου δίνουν 30ευρώ την ημέρα, αν και το μικτό ημερομίσθιο μου είναι πολύ περισσότερα. Υπάρχει κάποιος νόμος που να μπορώ να αντιπαραθέσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  11. η φοιτητική άδεια ισχυει και για όσους εργαζόνται με ημιαπασχόληση?

  12. η φοιτητική άδεια ισχυεί και για όσους εργάζοναι με ημιαπασχ

  13. Καλημέρα! Μέχρι πότε είναι η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών προκειμένου να πάρω τα χρήματα της φοιτιτικής άδειας? Για παράδειγμα, τελείωσα με την εξεταστική στις 30 Σεπτεμβρίου.Μεχρι πότε έχω περιθώριο?

  14. το θέμα είναι ότι έδωσα στην εταιρεία που εργάζομαι τισ βεβαιώσεις της γραμματείας από τη σχολή και τώρα η εταιρεία αρνείται να μου τα δώσει πίσω και έτσι δεν μπορώ να πάρω τα χρήματα από τον οαεδ.

  15. ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑ ΣΤΙΣ 15/1/2009 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΝΥΩ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 27 & 28 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΩ, ΞΑΝΑΔΙΝΩ ΣΤΙΣ 10 & 16 ΦΛΕΒΑΡΗ. ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ 2 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    1)ΕΦΟΣΟΝ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΝΣΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ?
    2)ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ Η’ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΕΧΟΥΝ ?

  16. ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑ ΣΤΙΣ 15/1/2009 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΝΥΩ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 27 & 28 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΩ, ΞΑΝΑΔΙΝΩ ΣΤΙΣ 10 & 16 ΦΛΕΒΑΡΗ. ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤOYN ΤΑ ΕΞΗΣ 2 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    1)ΕΦΟΣΟΝ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΝΣΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ?
    2)ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ Η’ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΕΧΟΥΝ ?

  17. kalhmera sas
    h8ela apla na rwthsw poses meres prin thn e3etastikh prepei na exei ginei h proslipsi?
    k kati akomi, idio me tou parapanw?
    ean oi meres e3etaseis apexoun, pairnw spasmenh adeia?h oloklhrh?

  18. Η ημερομηνία εξέτασης για το ΕΑΠ ειναι 24/5 Σαββατο. Η αδεια που με εξυπηρετει να ζητησω ειναι 11-17/5. Ειναι εφικτό λόγω οτι η ημέρα εξετασης ειναι Σαββατο και λόγω οτι προκειται για το ΕΑΠ;

  19. Καλημέρα,
    είμαι φοιτήτρια του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Εργάζομαι στην Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. Έχω 1 μέρα εξεταστική στις 13/6. Επειδή δουλεύω στο αεροδρόμιο με βάρδιες στις 12 και 13/6 έχω ρεπό. Μπορώ να ζητήσω φοιτητική?

  20. Καλημερα.Θα ηθελα να ρωτησω κατι.Σπουδαζω στη Χαλκιδα και δινω μαθηματα Δευτερα,Τριτη και Πεμπτη.Δικαιουμαι να παρω αδεια και την Τεταρτη?

  21. Θα ήθελα ειλικρινά να μάθω αν δικαιούμαι ως υπάλληλος πήρους απασχόλησης 30 ημέρες φοιτιτικής άδειας καθαρά εργάσιμες ασχετώς από τα ρεπό….

  22. kalispera se olous.gnorizei kaneis an uparxei orio ilikias se auto?
    an nai, eimai 25 eton k eimai metaptuxiaki foititria, uparxei kapoios tropos na to paro?

  23. Kalispera,
    Aposo xerw k egw dikaiousai, ws ergazomenos plirous apasxolisis, 30 imeres to xrono symperilamvanomenwn twn imerwn p dineis mathimata.

  24. kalispera. eimai metaptyxiakos foititis kai ekana tmimatiki xrisi foitikis adeias, px 2 meres to genari, 2 to flevari, 2 to marti ktl. o ergodotis mou mou ekane tin perikopi tou mis8ou kai twn ensimwn sugkentrwtika ton iounio gia oles tis meres pou eleipa. piga ston oaed na parw ta xrimata kai mou arni8ikan tin katavoli isxurizomenoi oti kata tous mines pou dilwnw foititikes adeies o ergodotis mou mou eixe katavalei kanonika ta ensima, parolo pou sti vevaiwsi ergodoti anaferetai oti mou parakrati8ikan ton mina iounio. ti mporw na kanw se auti tin periptwsi???

  25. kalispera…auto to diasthma exw e3etastikh, grafw ka8e mera sxedon kai mou lene oti den mporoun na mou dwsoun foititikh.exw trela8ei..prospa8w na sygentrw8w gia na diavasw kai mou lene oti me xreiazontai opwsdhpote sth douleia…epitrepete auto apo th stigmh pou dikaioume adeia???

    • Από το νόμο, όχι δεν επιτρέπεται, δικαιούσαι 30 φοιτητικές το χρόνο. Τώρα, λόγω προσωπικού, δηλαδή αν είστε λίγοι, παίζει να σου λένε ότι δεν μπορείς να πάρεις, γιατί ποιος θα βγάλει την δουλειά?

      Εγώ μόλις χθες τελείωσα και το τελευταίο μάθημα, μου έδωσε κανονικά η εταιρεία 8 φοιτητικές για 6 μαθήματα που έγραφα. Δηλαδή για 2 μαθήματα μου έδωσε και την προηγούμενη μέρα για διάβασμα. Τα υπόλοιπα ήταν κολλητά.
      Αύριο πάω να τα δώσω στο λογιστήριο, να μου βγάλει βεβαίωση εργοδότη για τον ΟΑΕΔ.

      Αυτό που δεν έχω καταλάβει εγώ, είναι τι γίνεται με την βεβαίωση των τελευταίων ενσήμων από το ΙΚΑ. Η πρόσληψη στην δουλειά που είμαι τώρα έγινε Δεκέμβριο. Φαντάζομαι ότι τα ένσημα δεν έχουν εκδοθεί ακόμα. Άρα τι θα ζητήσω από το ΙΚΑ?
      Και ποιό ΙΚΑ? Του εργοδότη ή της περιοχής μου?

      Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει σ’αυτό θα ήμουν ευγνώμων!

  26. Καλησπεραπαιδια.εχω τις ιδες αποριες με το παιδι απο πανω + το εξης : πρεπει ν απαω στο ικα αφου τελειωσω η πριν αφου ηδη γνωριζω ποιες μερες δ θα δουλεψω αφου το εχω γνωστοποιησει κ στην δουλεια μ οποτε κ δ θα κολληθουν ενσημα κ δ θα παρω λεφτα??ευχαριστω εκ των προτερων.

    υγ: πηγα στο ικα της περιοχης μ κδ ηξεραν που πανε τα 4.με εστειλαν στο ικα της δουλειας.οτι ναναι παιδια

  27. Xairete!! Kserei kaneis ti paizei me to orio hlikias gia proptyxiako?? Kapou diavasa oti einai +2 apo thn proka8orismenh diarkeia spoudwn ths ekastote sxolhs..isxyei?? Please apantiste giati exw provlima me adeia kai ston oaed den apantaei kaneis!!

    • Καλησπέρα σας!
      Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι που με απασχολεί. Τους τελευταίους 2 μήνες είμαι σπουδάστρια σε Δημόσιο ΙΕΚ τα απογεύματα. Παράλληλα δουλεύω και στα ΕΛΤΑ. Σε λίγο πλησιάζουν οι εξετάσεις της ΠΕΡΙΟΔΟΥ και μετά αυτές τις ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ του Α΄ Εξαμήνου. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν δικαιούμαι φοιτητική άδεια, πότε και εάν αυτή πληρώνεται.

      Ευχαριστώ

      Demie

  28. xairete!!!re paidia mhpws gnwrizete pote peripou pernoume ta xrhmata(oaed) apo thn foititikh adeia?katethesa ta xartia m.pempth kia akoma tipota…please apanthste an gnwrizete…

  29. paidia mia erwthsh..
    egw shmer aeixa parei foithtikh adeia alla to mathhma pou edina akyrwthhke..
    ayrio dn dinw tpt na pw oti tha kalypsw thn mera..
    ti prepei na kanw twra kserete?
    eyxaristw ek twn protairwn..

    • pote dineis pali/an dineis thn allh evdomada dikaiouse kai mia mera meleths…ara mporeis na xreisimopoihseis thn aurianh…den eimai edelws sigouri omws

  30. ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΣΕ ΙΕΚ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΓΩ..ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑΙ Κ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ…ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  31. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ … ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ…ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ???πχ ΕΜΕΝΑ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 31/01 ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ 25/02…ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑ…Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ …ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑ…ΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ???ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ…ΜΗ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

  32. ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ?

    • συνηθως ενα μηνα μετα.αναλογα με τα κεφια του καθε υπαλληλου.εγω ημουν τυχερη που συνταξιοδοτηθηκε η υπαλληλος και μου τα εδωσε την ιδια μερα.

  33. ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ

  34. kalhspera 8a h8ela na rwthsww egw ergazomai kai twra 8a xanadwsw panellhnies dikaioume adeia h oxi??

    • Kαλησπέρα,

      δικαιούσαι άδεια άνευ αποδοχών απο τον εργοδότη, με βεβαιώσεις ωστόσο απο το εξεταστικό κέντρο, τα οποια θα προσκομίσεις στο γραφειο προσωπικού και θα στα σφραγίσουν, πέρνεις τα χρήματά σου απο τον ΟΑΕΔ.
      Έδωσα φέτος πανελληνιες και αυτη τη διαδικασία ακολούθησα.
      Καλή επιτυχία

  35. ax please paidia an gnorizei kapoios as m apanthsei gt prepei na enhmerwsw amesa thn douleia gt oute kai autoi gnorizoun ti antistoixei sthn periptosh m

Σχολιάστε